xylitol Wetenschap

De wetenschap achter Easy Teeth xylitol crystals

Results of the In vitro study on the effects of the 100% crystalline alkalising xylitol crystals lozenges, performed by the UCAM University in Murcia, Spain

De in-vitro studie, uitgevoerd met de 100% xylitol crystals, bevestigt dat de speciale kristallisatie en samenstelling van de pastille, het feit dat de pastille gemaakt is uit 100% puur xylitol zonder toevoegingen maakt het mogelijk dat de pastille langzaam in de mond oplost en daardoor het effect in de mond verhoogt ten opzichte van elke andere product met toegevoegd xylitol.

De studie naar de verschillen van de pH-waarde door het buffereffect in de tijd te meten, gaf duidelijke en significante verschillen aan.

Deze resultaten zijn te danken aan de bijzondere kristallisatie van deze xylitol crystal die voor 100% uit xylitol bestaat. Het heeft veel stabiliteit, lost heel langzaam op en daardoor kan het lang genoeg in de mond blijven om voor een optimaal mineralisatie effect voorde tanden en botten.

Xylitol crystals gemaakt van 100% xilytol lossen langzaam in de mond en dat zorgt evoor dat xylitol lang genoeg in contact is met je tanden om een maximaal effect te bereiken dan het nemen van enige andere vorm van xylitol – zoals poeder, tandpasta of tabletten voor de mondverzorging. Bij kauwgom en andere xylitol mondverzorgingsproducten, lost xylitol te snel op waardoor het effect minimaal blijft.

De langzame oplossing, de puurheid van 100% Xylitol en de speciale kristallisatie beschermen de tanden tegen het zuur dat wordt geproduceerd door bacteriële fermentatie. En wanneer de xylitol pastille na het poetsen van je tanden worden gebruikt, geeft dat extra bescherming voor je gebit.

Department of Oral Implantology and Surgery – Clinical and Experimental Odontology Research Group. Faculty of Health Sciences – Catholic University of Murcia – UCAM

– Prof. Dr. José Luis Calvo-Guirado
  Professor of Oral Surgery and Oral Implantology

– Prof. Dr. José Eduardo Maté Sánchez de Val
  Professor of Oral Surgery and Oral Implantology

– Prof. Dr. Carlos Pérez Albacete Martínez
  Professor of Oral Surgery and Oral Implantology

pH – Beoordeling van het bufferende effect van karamel in kunstmatig speeksel (in vitro)

Without caramel
With caramel

– 100 ml natural saliva sample.
– The pH value is recorded at the end of each working time.
– Variations of temperature of 10 degrees.
– 10 measurements are made for each field, values expressed as mean and standard deviation.

Results

There is a variation of the pH value depending on the influence of the evolution time and the temperature applied to the experiment.
Thus, we observed how the ph in artificial saliva is kept constant and without great variations from the initial moment until 8 minutes of experimentation in the case of tests performed without the xylitol caramel. There was no significant variation, only the influence of time caused the movement towards slight higher values ​​with a change to 7.2. 7.3 and 7.6 respectively at 15º, 25º and 35º. Therefore, there was no obvious variation. The Wilcoxon test was applied for non-parametric samples, with an assigned p-value of <0.05. no significant differences were found.

For the case of the experiment in which the 100% crystalline xylitol caramel was used, the same time intervals and the same temperature variations have been used. Finding significant differences within each group and significant differences when the comparison between groups is made. With variations from 7.0 to 7.9 (15º), 6.6 to 8.1 (25º) and from 6.9 to 8.8 (35º). The comparison to the three groups by the time value also gave significant differences, being more evident at 8 minutes. 7.9 vs 8.1 vs. 8.8.

Resultaten in vitro gebruik van Xylitol pastilles in hun oplossing in de loop van de tijd

Beoordeling van de oplosbaarheid in gedestilleerd water

Begingewicht van het pastille: 3,8 g.
– Hoeveelheid gedestilleerd water: 100 ml.
– Het gewicht wordt geregistreerd aan het einde van de analysetijd.
– Gewicht aan het einde van elke tijd uitgedrukt in grammen.

De variaties van het gewicht uitgedrukt in grammen door onderdompeling van de karamel in gedestilleerd water, geven verwachte resultaten in vergelijking met die welke werden verkregen in speeksel.

In het geval van experimenten in gedestilleerd water is de oplossing in geen van de gevallen volledig, waarbij de eindwaarden van 1,9, 1,6 en 1,4 gedurende 8 minuten en bij respectievelijk 15º, 25º en 35º worden gevonden.

Vergeleken met oplossingen in speeksel zonder roeren, is er een significant verschil in het gewicht van de pastilles, waar de waarden na 8 minuten respectievelijk 1,3, 0,9 en 0 waren voor dezelfde temperaturen.
Er zijn dus significante verschillen voor de gevonden waarden. (p <0,05) Wilcoxon-test.

 

Beoordeling van de oplosbaarheid van speeksel

Zonder in speeksel te roeren
De oplossing roeren
  • Initial weight of the candy 3.8 g.
  • Quantity of saliva: 100 ml.
  • The weight is recorded at the end of the analysis time.
  • Weight at the end of each time expressed in grams.
  • Variation of the temperature in 10 degrees.
  • 10 measurements are made for each field, values expressed as mean and standard deviation.

Achieved results

As expected, the solubility of the studied material is progressive, decreasing the weight in grams per time and with direct influence of the temperature during the experiment. The tests were made by measuring separately with and without agitation of the solution. And in all cases the movement increased the solubility rate, decreasing more obviously the weight of the candies.

In cases where there was no agitation from 25 º and 8 minutes, the caramel dissolution was practically total 0.9, being complete for the same time but at 35 º. In the case where it was stirred, the solution was faster, leaving 0.4 grams of the caramel at 5 minutes with 35 º , 0.6 grams at 8 minutes and 25 º and total dissolution at 8 minutes and 35 º.