Xylitol is goed voor je tanden en tandvlees!

De hele dag een schoon en fris gevoel in je mond – elke dag

familie xylitol

Wat zijn Easy Teeth xylitol crystals?

Easy Teeth xylitol crystals zijn gemaakt van xylitol gewonnen uit gefermenteerde biologische maïs. Met behulp van een gepatenteerd proces wordt de xylitol vervolgens onder hoge druk gekristalliseerd en tot kristallen gevormd. De kristallen hebben ongeveer 7 minuten nodig om op te lossen in je mond, wat de perfecte vorm van xylitol is voor je tanden!

Waarom heb je Easy Teeth xylitol crystals nodig?

Wist u dat nieuw onderzoek aantoont dat je tandheelkundige gezondheid nauw samenhangt met je algehele welzijn? De gezondheid van de mondholte beïnvloedt de gezondheid van het hele lichaam en andersom; verlies van de gezondheid van je tanden kan een indicator zijn dat het hele lichaam te zuur is en onder stress staat.

Als het lichaam zuur wordt, probeert het de pH-waarde met mineralen te neutraliseren door deze uit de botten of tanden te halen. In de wereld van vandaag, waar we veel te veel industrieel verwerkte en geraffineerde grondstoffen eten, krijgt ons lichaam een hoeveelheid mineralen binnen die onvoldoende is om deze zuurgraad in evenwicht te brengen.

Daarom is effectieve tandheelkundige zorg vanaf het begin belangrijk om gezond te blijven. Richtlijnen voor gezonde tandheelkundige zorg geven aan dat we onze tanden minimaal twee keer per dag moeten poetsen en flosdraad moeten gebruiken om bacteriën en tandplak te bestrijden en het voedsel dat tussen de tanden zit te verwijderen.

Maar ook nadat je je tanden goed hebt gepoetst, worden de tanden gedurende de dag opnieuw aangevallen. Dit is bijna altijd het geval, omdat we overdag veel voedsel en dranken gebruiken die de mond zuur maken. Bijgevolg slaagt het lichaam er niet in om het tandvlees en de tanden effectief te mineraliseren.

De voordelen van xylitol crystals Easy Teeth

Om de tanden gedurende de dag te ondersteunen, moeten we vaker poetsen of de tandheelkundige zorg met iets anders ondersteunen. Xylitol is hiervoor de ideale keuze. Xylitol kan niet worden gemetaboliseerd door zuurproducerende bacteriën. Xylitol helpt je tanden en tandvlees sterk te houden en helpt het lichaam het tandvlees en de tanden effectief te mineraliseren in een alkalische omgeving. De wetenschap toont echter aan: om optimale effecten te garanderen, is het belangrijk dat de Xylitol minstens 7 minuten in aanraking is met de tanden en het tandvlees.

Xylitol lost zeer snel op in de mond en het is moeilijk om het in de mond te houden en de tanden lang genoeg aan te laten raken. Xylitol wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in kauwgom. Deze kauwgom heeft in de eerste plaats een vrij lage concentratie xylitol, die in enkele seconden oplost nadat we op de kauwgom zijn begonnen te kauwen. Daarom heeft de xylitol niet het gewenste effect. Je zou elke dag veel van deze kauwgom moeten kauwen om het gewenste effect te krijgen Hetzelfde geldt voor tandpasta’s met xylitol. Maar nu zijn er de Easy Teeth xylitol crystals! Je eet ze als een snoepje dat ongeveer 7 minuten nodig heeft om op te lossen in je mond. Al die tijd is de xylitol in contact met je tanden en helpt ze sterker te maken!

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is Xylitol?

Xylitol was discovered by the German biochemist Emil Fischer in 1891 but not commercially used initially. When Finland suffered a severe shortage of sugar during the Second World War, in search for a replacement Finnish scientists discovered it was possible to extract Xylitol from birch bark and use it as a natural sweetener in food. Xylitol has the property that it is metabolized in the human body without using insulin, making it suitable for diabetics. Since its discovery at the end of the 19th century, Xylitol is also discovered in fruits and vegetables like corn. It was also discovered that the human body itself produces small amounts of Xylitol. Science shows there is no molecular difference in the harvested end product with regards to its source.

Is Xylitol veilig in gebruik?

Xylitol is een natuurlijk product dat absoluut veilig is om te gebruiken. In 1963 werd het goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. De glycemische index is laag (7) en omdat het geen insuline nodig heeft voor zijn metabolisme, is het ideaal voor diabetici. Na consumptie wordt ongeveer een derde van de xylitol in de lever opgenomen. De andere twee derde wordt verteerd door het spijsverteringskanaal, waar ze door darmbacteriën worden afgebroken tot korteketenvetzuur.

Een geleidelijke introductie tot xylitol wordt aanbevolen omdat het een mild laxerend effect kan hebben in het geval van overmatige consumptie. Xylitol is niet cariogeen omdat het niet door bacteriën in de mond tot zuren wordt gefermenteerd en de gezondheid van tandvlees en tanden beschermt.

Let op: xylitol is niet geschikt voor honden

Omdat de metabolische processen van een hond anders zijn dan die van een mens, vormt xylitol een risico op toxicose en hypoglykemie als het door honden wordt ingenomen. Veel voorkomende symptomen geassocieerd met de inname van xylitol kunnen depressie, braken en hypoglykemie zijn. Als je vermoedt dat je hond xylitol heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts.

Er zijn andere producten op de markt met xylitol, waarom zijn de voordelen van xylitol crystals Easy Teeth beter?

Xylitol lost heel snel op in de mond en het is moeilijk om het lang genoeg in de mond te houden en de tanden aan te raken. Xylitol wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in kauwgom. Deze kauwgoms hebben in de eerste plaats een vrij lage concentratie xylitol, die binnen enkele seconden oplost nadat je de kauwgom begint te kauwen. Daarom heeft de xylitol niet het gewenste effect. Je moet elke dag veel van deze kauwgom kauwen om het gewenste effect te krijgen. Hetzelfde geldt voor tandpasta’s met Xylitol.

Xylitol crystals Easy Teeth hebben echter 10-15 minuten nodig om in de mond op te lossen!

Is xylitol crystals Easy Teeth geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen?

Ja zeker. De Easy Teeth xylitol crystals zijn veilig te gebruiken voor iedereen vanaf de leeftijd van vier jaar.

Is xylitol crystals geschikt voor mensen met een beugel?

De Easy Teeth Xylitol crystals zijn een ideale keuze voor mensen met een beugel. De xylitol helpt de tanden sterk te houden en mineraliseert de tanden op plaatsen waar je niet gemakkelijk kunt komen met een tandenborstel tijdens het dragen van een beugel.